Flitsmeldingen op MNM en Studio Brussel verdwijnen

vrijdag 31 oktober 2014

Radiozenders MNM en Studio Brussel kondigen voortaan geen flitscontroles meer aan. Dat besliste de VRT nadat kritiek luidde van experts en ouders van verkeersslachtoffers.

Op de radio is het niet ongewoon dat omroepers vallende sterren melden, maar vanaf vandaag zullen bestuurders niet langer gewaarschuwd worden. Vanuit verschillende hoeken kwamen klachten over de aangekondigde controles. De vereniging Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK) vond het niet kunnen dat de openbare omroep deze taak uitvoerde. 'De radio waarschuwt toch ook niet voor inbraakcontroles?', klonk hun argument.


Later liet ook de Ethische Commissie voor Telecommunicatie van zich horen. Het stoorde de organisatie dat luisteraars die een controle melden, geld aangerekend wordt. Volgens commissievoorzitter Willem Debeuckelaere zijn betalende telecomdiensten die de verkeersveiligheid omzeilen, verboden. Dus er zou een onderzoek worden gestart.

Vandaag maakte de openbare omroep bekend dat ze zouden stoppen met het meedelen van flitscontroles. 'De VRT dacht er al langer aan om flitscontroles niet meer te melden, omdat we merken dat de gevoeligheid rond dit thema veranderd is', zei VRT-woordvoerder Hans Van Goethem.

Radiozenders Q-Music en JOE fm zullen voorlopig wel nog vallende sterren aankondigen.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 2 logo

Goed leren kijken is de eerste stap om natuurbeschermer te worden. Regisseur Sanne Rovers gaat op pad met 'gewone mensen' die de teloorgang van hun postzegel natuur proberen tegen te houden. Als kind vond Sanne haar vaders liefde voor natuur vooral irritant. Altijd maar stoppen tijdens het wandelen om naar planten en insecten te kijken. Dat is door de jaren heen veranderd. Naast de vader van Sanne zien we een aantal andere natuurbeschermers in 'hun' natuurgebied.

'2Doc: Groenkijkers', om 22.20 uur bij de NTR op NPO 2.

Dossiers