'Ik Hou Van U' populairste Belgische hit bij JOE fm

maandag 21 juli 2014

Dankzij de Rode Duivels was het België-gevoel nog nooit zo groot als nu. Op de nationale feestdag deed JOE er nog een schepje bovenop met de 'Tricolore Top 100'.

In deze jaarlijkse toplijst komt alleen Belgische muziek aan bod.


Net als in 2012 en 2013 kreeg 'Ik Hou Van U', het duet tussen Stijn Meuris (Monza) en Marie Daulne (Zap Mama) de meeste stemmen van de JOE-luisteraar. Het nummer, oorspronkelijk in 1995 door Noordkaap opgenomen voor de film 'Manneken Pis', werd in 2005 in deze nieuwe versie een hit naar aanleiding van het 175-jarige bestaan van België.

Stromae hoogste nieuwe binnenkomer
Met 'Formidable' komt Stromae dit jaar binnen op de negende positie. Ook 2 Fabiola is nieuw in de 'Tricolore Top 100' met 'She's After My Piano'. De JOE-luisteraar stemde veel Belpop-hits uit jaren '80 in de lijst, zoals 2 Belgen, TC Matic en Technotronic.

Dit is de Tricolore Top 10:

01. Monza & Marie Daulne - Ik Hou Van U / Je T’aim Tu Sais
02. Soulsister - The Way To Your Heart
03. Gorki - Mia
04. 2 Belgen - Lena
05. Clouseau - Daar Gaat Ze
06. De Kreuners - Ik Wil Je
07. The Radios - She Goes Nana
08. Raymond Van Het Groenewoud - Liefde Voor Muziek
09. Stromae - Formidable
10. Technotronic - Pump Up The Jam

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers