Jonge gokverslaafden getuigen in MNM-programma 'Generation M'

zondag 3 mei 2015

Van maandag 4 tot en met woensdag 6 mei zoomt het MNM-programma 'Generation M' in op populaire verslavingen bij jongeren: online gokken, smartphone en gaming.

Afgelopen week kreeg MNM-dj Karolien Debecker een mailtje van luisteraar Elise (24). Haar vriend is gokverslaafd en Elise vraagt raad aan 'Generation M' en de MNM-luisteraars. Ze verhuisde voor haar vriend naar het buitenland, maar al gauw kwam aan het licht dat hij elke maand zo'n 1000 euro vergokte online. 'Ik checkte zijn internetgeschiedenis en ontdekte dat hij er op één avond gemakkelijk 200 euro doordraaide.' Hun toekomstplannen vielen in het water. Had ze het kunnen zien aan komen? Is ze de enige? De cijfers doen vermoeden van niet.


In 2009 waren er in België 59 000 online gokkers, in 2013 steeg dat naar een onwaarschijnlijke 400 000 gokkers. 14% van hen kampt met een verslaving.  Het gaat om 56 000 gokverslaafde Belgen.

Op maandag 4 mei praat Karolien met Elise over onlinegokken. Dankzij de getuigenissen van luisteraars en een expert in de studio bedt Debecker haar handvaten om een gokverslaving te voorkomen of ervan af te kicken.

Op dinsdag 5 mei gaat het over een smartphoneverslaving. Wanneer verlies je de controle over je smartphonegebruik en wordt het problematisch?

Op woensdag 6 mei staat verslaafd zijn aan gamen centraal.  11% van de jonge Belgische gamers heeft een probleem. Hoe herken je een verslaving bij jezelf en hoe ga je er binnen je gezin mee om?

Karolien laat zich de hele week bijstaan door experts en andere luisteraars.

'Generation M kickt af', van maandag 4 t.e.m. woensdag 6 mei om 21.00 uur met Karolien Debecker op MNM.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers