MNM maakte 443 uur Marathonradio voor studerend Vlaanderen

vrijdag 23 juni 2017

Exact 18 dagen geleden begonnen ze eraan. Peter Van de Veire, Julie Van den Steen en Sander Gillis stelden zichzelf volledig ter beschikking van studerend Vlaanderen. Vanavond om 19.00 uur, na 443 uur live radio maken, zit hun werk erop.

Met muziek, advies en de fysieke steun van het Marathonradio Rescue Team - Eva Daeleman en Tom De Cock - steunden ze studenten in heel Vlaanderen. Zelfs de koning kwam langs in het Marathonradiohuis in Leuven om een kijkje te nemen en de blokkende studenten een hart onder de riem te steken. Op vrijdag 30 juni blikken de MNM-dj's terug tijdens Marathonradio: Het Rapport en horen ze graag hoe al 'hun studenten' het ervan afgebracht hebben.


Marathonradio 2017 in cijfers
- 19 dagen Marathonradio is goed voor 443 uur live radio en 2215 maal 'Yes, we can!'
- Aantal uur radio per dj: Peter Van de Veire: 151 uur, Julie Van den Steen: 150 uur en Sander Gillis: 140 uur (en bij aanvang alle drie tezamen 2 uur)
- Maar liefst 76 artiesten kwamen langs in het Marathonradiohuis in Leuven
- Het Marathonradio Rescue Team met Eva Daeleman en Tom De Cock kwam duizenden studenten tegen en hielp alle studenten in nood én hun netwerk: ouders, familie, vrienden, klasgenoten, etc. Daarvoor legden ze 11 400 km af met de Marathonradiomobiel
- Er werden in totaal ongeveer 1000 ijsjes weggegeven
- Er zijn maar liefst 10 000 Marathonradio-markeerstiften uitgedeeld
- Gemiddeld telde MNM.be bijna 53.000 bezoekers per dag
- 116.043 mensen hebben ondertussen de MNM-Luisterapp gedownload, tijdens Marathonradio kwamen er 18 260 downloads bij
- De MNM-dj's draaiden in totaal 4000 platen
- Top 3 van meest gespeelde nummers tijdens Marathonradio:
   - Luis Fonsi & Daddy Yankee feat. Justin Bieber – Despacito
   - Shawn Mendes – There’s Nothing Holdin’ Me Back
   - Laura Tesoro – Higher
- De sociale media van MNM draaiden voortdurend op volle toeren, met bijna 650.000 interacties op Facebook, Twitter en Instagram

Marathonradio biedt ondersteuning én motivatie
Rino Ver Eecke, nethoofd MNM: 'Het team van Marathonradio krijgt een dikke duim of een vuistje van zó veel jonge mensen. Het is hartverwarmend om te merken dat we met MNM een groot verschil maken in de blok- en examenperiode. Fijn dat zo veel jonge mensen ondersteuning vonden en zelfs motivatie en begeleiding in een van de moeilijkste periodes van het schooljaar. Ook dit jaar kende Marathonradio weer een grote impact bij scholieren en studenten, zelfs bij hun vrienden, ouders en familie. Daarom hoop ik dat alle studenten een schitterend rapport mogen afhalen om daarna te genieten van een superfijne vakantie. Bedankt aan iedereen om te luisteren!'

'Marathonradio: Het Rapport'
Op vrijdag 30 juni blikken de MNM-dj's terug op de afgelopen blokperiode en de examens. Peter Van de Veire, Julie Van den Steen, Sander Gillis, Eva Daeleman en Tom de Cock komen terug samen voor 'Marathonradio: Het Rapport'. Ze willen graag weten hoe het geweest is, vieren de successen en troosten waar nodig.

Die dag trekt het Marathonradio Rescue Team voor een laatste keer op pad. Tom en Eva delen samen ijsjes uit in Leuven, Hasselt, Antwerpen, Roeselare en Sint-Niklaas aan mensen die hun rapport, diploma of getuigschrift tevoorschijn kunnen halen.

'Marathonradio: Het Rapport', vrijdag 30 juni van 10.00 tot 19.00 uur op MNM, met Peter Van de Veire, Julie Van den Steen, Sander Gillis, Eva Daeleman en Tom De Cock.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers