'Monschau for Life': Radio 1 zamelt geld in voor Make-A-Wish

donderdag 18 december 2014

Donderdag om 8.00 uur is de Warmste Week van Music for Life van start gegaan. Nog tot kerstavond leven Sam De Bruyn, Linde Merckpoel en Vincent Byloo zeven dagen aan een stuk in de kou en draaien ze plaatjes van mensen die een actie hebben georganiseerd voor een goed doel dat hen nauw aan het hart ligt.

Ook Radio 1 doet mee. Op vrijdag 19 december zamelt de radiozender in het programma 'Monschau' (13.00 - 16.00 uur) geld in voor Make-A-Wish Belgium Vlaanderen. Luisteraars kunnen vrijdag hun verzoekplaat sms'en naar 4342. Een sms kost 1 euro en gaat integraal naar Make-A-Wish Belgium Vlaanderen. De vereniging gebruikt het ingezamelde geld om de wens van Soetkin en andere kinderen te realiseren.


Soetkin is een meisje van acht jaar. Ze heeft twee wensen: gezond worden en ooit eens een opname bijwonen van een hoorspel met Warre Borgmans en Koen De Graeve, live vanop de eerste rij. Radio 1 probeert Soetkins wens waar te maken. Samen met de wensen van zoveel andere zieke kinderen.

Een plaat aanvragen? Sms RADIO1 (spatie) naam + verzoeknummer naar 4342.

'Monschau for Life', vrijdag 19 december van 13.00 tot 16.00 uur op Radio 1.

DOSSIER: Televisie tijdens de feestdagen

volledig dossier
MFL14

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Verward' (BNNVARA)

Jessica spreekt de 22-jarige Isabella. Haar moeder lijdt aan schizofrenie en gedraagt zich steeds wantrouwiger. De woede richt zich vooral op de vader van Isabella. Op een dag, als Isabella niet thuis is, slaat moeder haar echtgenoot dood. Op de crisisdienst geeft psychiater Niels Mulder een inkijk in de keuzes die hij en zijn collega's maken. Hoe lastig dit is, blijkt wanneer de politie melding doet van een ernstig verwarde en vervuilde man die de buurt mogelijk in gevaar brengt. De 30-jarige Demi is gediagnosticeerd met schizofrenie en hoort dagelijks meerdere dwingende stemmen in haar hoofd.

'Verward', om 20.25 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers