Music for Life inspireert Vlamingen voor vele warme acties

zondag 21 december 2014

Music for Life is halfweg: nog tot kerstavond leven Studio Brussel-presentatoren Sam De Bruyn, Linde Merckpoel en Vincent Byloo buiten in de kou.

Maar ze staan er niet alleen voor: honderden mensen zetten in heel Vlaanderen acties op voor meer dan 800 goede doelen die ze nauw aan het hart dragen. Vaak om heel persoonlijke redenen. Zo vertelde Miguel dat zijn zoontje van zeven maanden oud de ziekte van Duchenne, een aangeboren spierziekte, heeft. Met de hele familie verkochten ze chocolade voor Duchenne Parent Project. Ze brachten maar liefst 4.000 euro samen en kozen ervoor om 'Never Say Never' van Justin Bieber te horen. Een pakkend moment.


Ook Korneel en Louis, allebei 11 jaar, kwamen langs in De Schorre. Tijdens een ziekenhuisopname kwamen ze in aanraking met de mediclowns. Dat vonden ze zo leuk dat ze besloten om voor het goede doel lichtgevende armbandjes, neusclowns en cupcakes verkochten. Ook Linde kreeg een neusclown opgezet.

Music for Life-baby
Ondertussen is ook de eerste Music for Life-baby een feit. Vannacht belde Greet met Vincent vanuit het ziekenhuis, waar ze aan het wachten was op haar bevalling. Een hele nacht volgde ze de tv-uitzending van Music for Life. Vanmorgen was het zover: Greet en haar man Dieter zijn de trotse ouders geworden van Rosalie, de eerste Music for Life-baby.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers