Ornelis & Vancoillie maken 3 uur radio op een tandem

maandag 15 september 2014

Nu vrijdag 19 september is het Strapdag. Die dag worden scholen, kinderen en ouders aangemoedigd om zich op een duurzame en veilige manier naar school te verplaatsen. Te voet of met de fiets dus.

Dat bracht het nieuwe Q-ochtendduo Ornelis en Vancoillie op een idee: de ochtendshow live uitzenden van op de fiets.


Om hun steentje bij te dragen fietsen Sven Ornelis en Maarten Vancoillie vrijdag samen naar het werk …op een tandem. Ze vertrekken in Aartselaar –waar Maarten woont- en proberen heelhuids aan te komen aan de Q-studio in Vilvoorde. Ondertussen is het de uitdaging om 3 uur live radio te maken vanop de fiets.

Volledige radiostudio op fiets
Als het plannetje lukt, heeft de 'Q-ochtendtandem' een wereldprimeur beet. Voor Q-technicus Rudy was het alvast een uitdaging om een fiets te ontwerpen waarop een volledige radiostudio past.

Q-technicus Rudi Wynants: 'Radiotechnisch is het mogelijk om vanop een fiets uit te zenden. Maar we hebben er wel heel wat apparatuur voor nodig. We voorzien een ministudio op de tandem. Op het achterste stuur komt een mengpaneel en in de fietskar, die achter de tandem hangt, zitten zenders en antennes. Ook worden er camera's op de fiets geplaats voor live beelden. De vraag is vooral of het voor Sven en Maarten lukt om tegelijk te fietsen én radio te maken. Dat zal vrijdag pas blijken.'

'Ornelis & Vancoillie op de Tandem', vrijdag 19 september van 6.00 tot 9.00 uur op Q-music.

NuopQ

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers