Ploegsteert van Het Zesde Metaal verkozen tot beste Belgische popnummer in 'Belpop 100'

zaterdag 16 december 2017

Ploegsteert van Het Zesde Metaal werd zonet door de luisteraars van Radio 1 verkozen tot het beste Belgische pop- en rocknummer in de 'Belpop 100'. De 'Belpop 100' werd vandaag tussen 9.00 en 18.00 uur door Evert Venema en Ayco Duyster gepresenteerd vanuit het Radiohuis Leuven.

Pop-encyclopedie  Jan Delvaux kwam langs met geweldige verhalen en plezante anekdotes.  Ter gelegenheid van de 'Belpop 100' lieten tientallen muziekliefhebbers in het Radiohuis hun Belgische platen schatten.


Deze week stemden 9000 luisteraars op hun favoriete top 3 uit de top 100 en vandaag brachten nog eens 12000 mensen liefhebbers van de Belgische pop hun stem uit voor de top 10.

In de lijst stonden 47 Engelstalige nummers van Belgische makelij, 35 Nederlandstalige, 11 Franstalige en ook 3 instrumentale.

De overgrote meerderheid van de popnummers dateert vanaf de jaren '80. Het meest recente nummer is Habibi van Tamino en het oudste nummer is Ne me quitte pas van Jacques Brel.

De groep Deus stond het vaakst genoteerd met 6 nummers.

Dit is de top 10. De volledige top 100 vind je op Radio 1.be 

1.  Ploegsteert, Het Zesde Metaal
2.   Ruimtevaarder, Kommil Foo
3.   Ne me quitte pas, Jacques Brel
4.   Mia, Gorki
5.   Daydream, Wallace Collection
6.   Twee meisjes, Raymond van het Groenewoud
7.   Lena, Twee Belgen
8.   Oh la la la, TC Matic
9.   There will be no next time, The kids
10.  Suds and soda, Deus

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers