Queen stoot ABBA van de troon in de Top 2000 van Joe

vrijdag 13 oktober 2017

Na twee weken non-stop muziek is de nummer 1 van de Top 2000 bekend: Queen stoot met Bohemian Rhapsody ABBA van de troon en staat zo voor de zevende keer helemaal bovenaan in de lijst.

Dancing Queen van ABBA daalt één plaats naar nummer 2 en de King of Pop Michael Jackson is een nieuwkomer in de top 3 met zijn Billie Jean. Om de nieuwe nummer 1 te eren, maakten Sven Ornelis, Anke Buckinx, Rani De Coninck, Raf Van Brussel en de andere Joe-dj’s de bekende albumcover Queen II uit 1974 na.


Op maandag 2 oktober trapte het Joe-ochtendduo Sven Ornelis en Anke Buckinx de Top 2000 af met Waterfront van Simple Minds. De hoogste nieuwe binnenkomer in de lijst is geen verrassing: Ed Sheeran heeft op korte tijd grote populariteit vergaard, waardoor de Joe-luisteraars hem met Shape of You naar nummer 74 stemden. Het plotse overlijden van Linkin Park-frontzanger Chester Bennington liet de Joe-luisteraars niet onberoerd: In The End van Linkin Park komt nieuw binnen in de lijst op nummer 1154. Op 1544 staat het oudste liedje uit de lijst: Mad About the Boy van Dinah Washington, dat is uitgekomen in 1952.

Clouseau bestaat dit jaar 30 jaar en de Joe-luisteraars zijn hen nog lang niet moe. De broers staan maar liefst 22 keer in de lijst en mogen zich zo bekronen tot de best scorende Belgische groep. Net zoals vorig jaar moeten ze de eerste plaats, met maar één nummer verschil, afgeven aan de onsterfelijke Michael Jackson, die maar liefst met 23 noteringen in de Top 2000 staat. ABBA moet ook hier tevreden zijn met zilver en volgt Michael Jackson op de voet met 21 nummers in de lijst. Verder pakt Madonna de derde plaats met 20 noteringen, Queen staat er 18 keer in, David Bowie 15 keer en Prince 14 keer.

De top 10 van de Top 2000:

Queen - Bohemian Rhapsody
ABBA - Dancing Queen
Michael Jackson - Billie Jean
Bryan Adams - Summer Of '69
Prince - Purple Rain
Eagles - Hotel California
Rolling Stones - Angie
Bruce Springsteen - Dancing In The Dark
Gorki - Mia
Meat Loaf - Paradise By The Dashboard Light

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraïense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers