Radio 1 zoekt concrete voorstellen voor een betere samenleving

woensdag 6 mei 2015

Wat zou jij veranderen als je het één dag voor het zeggen had? Hoe zou je dat doen? Dat is de vraag die Radio 1 aan zijn luisteraars stelt. Op basis van alle ideeën maakt Radio 1 onder de noemer 'BEL10' van 15 tot en met 26 juni tien thema-uitzendingen met concrete voorstellen.

'BEL10', een knipoog naar de Bel-20, is de naam van de nieuwe actie die Radio 1 vanmorgen lanceerde. Samen met de luisteraars gaat de radiozender op zoek te gaan naar ideeën voor een (nog) betere samenleving. Ideeën om iets te doen aan de eenzaamheid in onze samenleving, ideeën zoals een fitnessruimte op de trein of een speeltuintje op een flatgebouw. Of een bijdrage aan het pensioendebat waaraan nog niemand anders heeft gedacht... Radio 1 geeft mensen met ideeën een kans om hun voorstel tot bij de beleidsmakers te brengen en om er anderen mee te inspireren.

Tien thema-uitzendingen
Van 15 tot en met 26 juni bundelt Radio 1 alle inspiratie in tien thema-uitzendingen vanuit een gloednieuw pop-up Radio 1-Café op de Kunstberg in Brussel. Elke dag zullen tien luisteraars, de 'Groep van Tien', in conclaaf gaan en rond een bepaald thema mintens één constructief idee uitwerken om onze samenleving te verbeteren.

Nieuwe presentatoren
Tussen 6 uur 's morgens en 19 uur 's avonds wijken alle bestaande programmas voor 'BEL10', gepresenteerd door verrassende duo's:
6-10 uur: Xavier Taveirne en Kathleen Cools
10--13 uur: Annemie Peeters en Zouzou Ben Chikha
13-16 uur: Annelies Moons
16-19 uur: Ruth Joos en Lieven Verstraete


TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Bed & Breakfast' (foto: © Omroep MAX 2020)

In Noord-Brabant zijn we te gast bij Joys en Marco. Zij hebben een voorliefde voor het kroeg- én rock-'n-rollleven. Dit zie je dan ook duidelijk terug in hun B&B-kamers. Daarna is het de beurt aan Karin en Ralf om de gasten te ontvangen. Ook zij wonen in Noord-Brabant, maar dan wat meer landelijk. Yvonne en Hein mogen als laatste de deelnemers verwelkomen in hun bed & breakfast in Gelderland.

'Bed & Breakfast', om 20.35 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers