Stairway To Heaven voor zesde jaar op rij ultieme Radio 1-klassieker

zaterdag 2 mei 2015

Stairway To Heaven van Led Zeppelin staat voor het zesde jaar op rij op de hoogste plaats in de 'Classics 100', de lijst met de honderd muzikale klassiekers volgens de Radio 1-luisteraars.

Born To Run van Bruce Springsteen staat net als vorig jaar op de tweede plaats. Martha van Tom Waits stijgt een plaats en vervolledigt het podium.


Vandaag presenteerden Lieve De Maeyer en Evert Venema van 9.00 tot 19.00 uur de zesde editie van 'Classics 100' op Radio 1. In alle edities stond Stairway To Heaven van Led Zeppelin op de eerste plaats. Born To Run van Bruce Springsteen en Martha van Tom Waits eindigen op op plaatsen 2 en 3.

Jacques Brel was vorig jaar nog de enige Belg in de top tien met Ne me quitte pas. Dit jaar neemt Mia (10) zijn plaats in. Het nummer van Gorky stijgt daarmee maar liefst 76 plaatsen, van 86 naar 10, en is de sterkste stijger in de 'Classics 100'.

In totaal haalden negen Belgische nummers de top honderd. Naast de sterkste stijger is ook de hoogste nieuwkomer een Belg: Arno komt met Les yeux de ma mère binnen op plaats 42. dEUS is met Instant Street (66) en Nothing Really Ends (70) de best vertegenwoordige Belgische artiest.

The Beatles zijn met zes noteringen de populairste band in de 'Classics 100'.

Dit is de volledige top tien:

1 (1) Stairway To Heaven - Led Zeppelin
2 (2) Born To Run - Bruce Springsteen
3 (4) Martha - Tom Waits
4 (7) A Day In The Life - The Beatles
5 (5) Child In Time - Deep Purple
6 (6) Like A Rolling Stone - Bob Dylan
7 (9) Bohemian Rhapsody - Queen
8 (3) Like A Hurricane - Neil Young
9 (8) Wish You Were Here - Pink Floyd
10 (86) Mia - Gorky

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Bed & Breakfast' (foto: © Omroep MAX 2020)

In Noord-Brabant zijn we te gast bij Joys en Marco. Zij hebben een voorliefde voor het kroeg- én rock-'n-rollleven. Dit zie je dan ook duidelijk terug in hun B&B-kamers. Daarna is het de beurt aan Karin en Ralf om de gasten te ontvangen. Ook zij wonen in Noord-Brabant, maar dan wat meer landelijk. Yvonne en Hein mogen als laatste de deelnemers verwelkomen in hun bed & breakfast in Gelderland.

'Bed & Breakfast', om 20.35 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers