Stijn Vlaeminck presenteert muzikaal sportprogramma op Studio Brussel

woensdag 27 mei 2015

In juni presenteert Stijn Vlaeminck elke weekdag tussen 12.00 en 13.00 uur 'You'll Never Walk Alone' op Studio Brussel.

Onder het motto 'Sport Is Music' gaat Vlaeminck op zoek naar de link tussen sport en muziek.


'You'll Never Walk Alone' is een programma over muzikanten die sporten of die fanatiek supporteren voor een voetbalclub. Over sporters die trainen op muziek, of die een instrument bespelen. Over bekende supporterssongs. En over hoe legenden uit beide takken elkaar hebben geïnspireerd.

Stijn Vlaeminck: 'Het is opvallend hoeveel links er zijn tussen de sport- en de muziekwereld. Heel veel topsporters zijn of waren verknocht aan muziek en omgekeerd. Elvis Presley was bijvoorbeeld verzot op karate. Zwemmer Fred Deburghgraeve trainde dan weer graag op de muziek van Channel Zero. Olympisch kampioen Carl Lewis nam in de jaren 80 zelfs een eigen single op.'

Voor zijn radioprogramma interviewde Vlaeminck tientallen Belgische sporters, waaronder Kim Clijsters, Tom Boonen en Hans Van Alphen, maar ook bekende muzikanten van eigen kweek zoals Sarah Bettens van K's Choice, Ozark Henry en de heren van Triggerfinger.

Naast het radioprogramma brengt Borgerhoff & Lamberigts ook een boek uit. In dit boek kan je eindeloos grasduinen doorheen de gemeenschappelijke geschiedenis van topsport en populaire muziek, in woord én beeld.

'You'll Never Walk Alone - Sport Is Music', is vanaf 30 mei te koop.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers