Sven Pichal nieuwe Radio 2-inspecteur

woensdag 20 augustus 2014

Vanaf 8 september presenteert Sven Pichal elke weekdag van 8 tot 9 uur 'De Inspecteur' op Radio 2. Daarmee heeft de grootste VRT-radiozender vanaf september opnieuw een dagelijks consumentenprogramma tijdens de ochtendspits.

Sven Pichal vervangt Hein Decaluwé als vaste Radio 2-inspecteur. Decaluwé legt zich vanaf dit najaar toe op zijn coördinerende rol tussen de regionale omroepen van Radio 2.


De voormalige Radio 1-presentator combineert zijn job als inspecteur dit najaar met zijn reportagewerk voor het Eén-programma 'Volt'. De inspecteur is alvast heel enthousiast over zijn nieuwe rol bij 'de grootste familie van Vlaanderen'.

'Ik start met veel ambitie als nieuwe inspecteur. Consumentenzaken onder de aandacht brengen is ontzettend belangrijk en relevant, zeker voor een openbare omroep. Samen met de luisteraars zullen we dagelijks het verschil proberen te maken om ons als consument sterk in de schoenen te staan.'

Met 'De Inspecteur' krijgt Radio 2 opnieuw een volwaardig, dagelijks consumentenprogramma in volle primetime.

Radio 2-nethoofd Jan Knudde: 'Iedereen is consument en een goed ingelichte consument is er twee waard. Daarom zet Radio 2 sterker dan ooit in op de uitbouw van een dienstverlening, zowel op radio als online, voor onze luisteraars-consumenten: een volwaardig programma elke weekdag en een online team dat de krachten gaat bundelen van honderdduizenden consumenten, die informatie en ervaringen delen. Met Sven Pichal als gangmaker.'

'De Inspecteur', vanaf maandag 8 september elke weekdag van 8.00 tot 9.00 uur op Radio 2.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers