'The Greatest Switch' heeft een nieuwe (Belgische) nummer 1

zondag 16 oktober 2016

'Universal Nation' van de Belgische dj/producer Push is door de luisteraars van Studio Brussel uitgeroepen tot beste danceplaat aller tijden. De track staat op nummer één in 'The Greatest Switch', de 100 favoriete danceclassics van de Studio Brussel luisteraars.

Voor het eerst sinds het bestaan van de lijst prijkt 'Universal Nation' op nummer één. Het is van 2011 geleden (Daan met 'Housewife') dat er een Belg bovenaan de lijst stond. Het nummer stond voor het eerst in 'The Greatest Switch' op nummer 32 en klom de afgelopen jaren steeds hoger. Push doorbreekt zo de jarenlange dominantie van de lijst door Underworld en Laurent Garnier. Zij vervolledigen dit jaar het podium.


De luisteraars van Studio Brussel stemden de afgelopen weken op hun favoriete danceplaten voor 'The Greatest Switch'. Naast de Belgische nummer één 'Universal Nation' staan er nog 19 Belgische nummers in de lijst, waarvan er vier in de top tien staan: Push (1), Goose (4), Jones & Stephenson (6) en Netsky (10).

De hoogste nieuwkomer dit jaar is All That Matters van Kölsch (46). Een andere opvallende nieuwkomer is Lost Frequencies met Are You With Me (82). De succesvolle, jonge Belg zorgt tevens voor het jongste nummer in de lijst. Het oudste staat op naam van Kraftwerk (The Robots).

Daft Punk is met 6 tracks het vaakst genoteerd in 'The Greatest Switch'.

De top 10 (de volledige lijst is terug te vinden op stubru.be):

1. Universal nation - PUSH
2. Born slippy - UNDERWORLD
3. The man with the red face - LAURENT GARNIER
4. Synrise - GOOSE
5. Domino - OXIA
6. The first rebirth - JONES & STEPHENSON
7. Sky and sand - PAUL & FRITZ KALKBRENNER
8. La Rock 01 - VITALIC
9. Jaguar - DJ ROLANDO & AZTEC MYSTIC
10. Come alive - NETSKY

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers