Vitalski en Claude Blondeel verdiepen zich op Klara in Simenon

zondag 26 oktober 2014

Van de mémoires van Simenon word je niet wijzer, wil je de echte Georges leren kennen. De Luikse auteur fantaseert, verdraait en liegt zoals het hem uitkomt. In zijn romans daarentegen kom je hem wel tegen.

De figuren die hij schept zijn in al hun eenzaamheid en monsterachtigheid zo subtiel en geloofwaardig dat ze niet anders kunnen dan uit zijn mond praten.


Naar aanleiding van de heruitgave van de romans van Simenon (1903-1989), grootmeester van de non nonsense-detective, onderzoeken Vitalski en Claude Blondeel het meesterlijke monster dat veelschrijver Georges Simenon was. Dat doen ze in vier opwindende gesprekken met verschillende gasten.

Vitalski en Claude Blondeel krijgen gezelschap van deze fijne gasten:

Maandag: de Simenon-vertalers Rokus Hofstede en Kris lauwerys
Dinsdag: Frankrijkkenner en usual suspect Bart Van Loo
Woensdag: journaliste Mia Doornaert
Donderdag: Simenon-fan en dichter Chrétien Breukers

Productie: Annick Lesage

'Simenon, meester en monster', tijdens de herfstvakantie van 27 tot en met 30 oktober tussen 17.00 en 18.00 uur op Klara.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers