Rob van Someren scoort met 'Somertijd' op Radio 10

De terugkeer van Rob van Someren op Radio 10 is een groot succes. Het radioprogramma 'Somertijd' is sinds een paar maanden te beluisteren op Radio 10 en is inmiddels al het vierde best beluisterde (...)

Lees meer
'KVW: De Rekenkamer' (foto: © KRO-NCRV 2014)

'KVW De Rekenkamer' zoekt uit wat een ei kost

Op verzoek van een trouwe kijker buigt de Rekenkamer zich over de vraag: Wat kost een ei? Een ei is een ei zou je denken. Niks meer niks minder.

Lees meer
logo V3 AVROTROS V3 AVROTROS logo

Owen Schumacher co-host van Lucille Werner in nieuwe kennisquiz 'Pointless'

Owen Schumacher staat deze zomer Lucille Werner bij in de presentatie van het nieuwe AVROTROS-programma 'Pointless'. In zijn rol als co-host in deze kennisquiz is Schumacher de hoeder van alle feiten en wetenswaardigheden en zal hij op geheel eigen wijze de vragen van presentatrice Lucille Werner en de antwoorden van de kandidaten toelichten.

Lees meer
NTR logo V3

Judith Spiegel (28 mei) en Robert Vuijsje (29 mei) in 'NTR Academie'

In 'NTR Academie' op NPO Radio 5 zijn iedere werkdag om 23.00 uur boeiende gesprekken te horen met gasten die ertoe doen.

Lees meer
NPO Radio 1 V3

'Twee Dingen' lanceert 10vanMAX in de 1000e uitzending

Ter ere van de 1000e uitzending heeft MAX' NPO Radio 1 programma 'Twee Dingen' de 10vanMAX in het leven geroepen. Deze lijst omvat de tien meest inspirerende, onbekende ouderen van Nederland.

Lees meer

Meest recente

Loading

multimedia SPOTLIGHT

BravaNL logo Brava NL logo V3

Documentaire ‘Secrets of the Violin’ bij Brava

Van donderdag 28 tot en met zaterdag 30 mei kunt u bij cultuurzender Brava kijken naar 'Secrets of the Violin', een driedelige documentaire vol vervalsingen, leugens en bedrog.

'DWDD Summerschool'

Zes inspirerende sprekers in 'DWDD Summerschool'

DWDD gaat door deze zomer! Niet met de vaste dagelijkse uitzendingen, maar met een wekelijkse collegereeks. In 'DWDD Summerschool' geven zes bekende 'docenten' een bevlogen college over hun vak- of interessegebied.

Paul Witteman presenteert 'Meesterwerken'

Paul Witteman presenteert 'De Meesterwerken'

Presentator en cultuurliefhebber Paul Witteman gaat samen met zijn wekelijkse hoofdgast - variërend van Jeroen Henneman tot Inez Weski, en van Matthijs van Nieuwkerk tot Giovanca - op zoek naar dé grootste meesterwerken uit de nationale en mondiale kunst en cultuur.

NTR logo V3

'Het Uur van de Wolf': Finding Fela

Hij was de uitvinder van de Afrobeat, trouwde op één dag 27 vrouwen en was vooral een luis in de pels van de corrupte macht: Fela Kuti, de baanbrekende en beroemdste muzikant die Nigeria ooit heeft gekend.

Zo zijn we niet getrouwd bij EO

'Zo zijn we niet getrouwd' helpt koppels verder

Na een onderbreking van een week gaat het programma 'Zo zijn we niet getrouwd' op 28 mei verder met aflevering 4: Shiva en Edwin. Hun relatie zit op een absoluut dieptepunt. Het stel geeft aan dat de relatie eigenlijk al over is, maar woont nog wel, met hun drie kinderen, onder één dak.

Lang Lang in 'Typisch Lang Lang'

AVROTROS zendt geprezen documentaire 'Typisch Lang Lang' uit

De AVROTROS-documentaire 'Typisch Lang Lang', het muzikale portret van de wereldberoemde Chinese pianist Lang Lang, is in de prijzen gevallen bij het jonge, prestigieuze Asian Pacific Filmfestival in Jakarta, Indonesië.

DOSSIER: Kandidaten/publiek Gezocht NL

volledig dossier
NCRV Logo V3

Gezocht: Liedjes uit de Tweede Wereldoorlog

Tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben veel mensen zelf liedjes geschreven en gezongen die gaan over de oorlog: van spottende liedjes tot aan liedjes over de tekorten en bevrijdingsliedjes.

Lees meer
'The Freestyle Games' (foto: © BNN 2015)

BNN op zoek naar beste freestyle sporters van Nederland

Skateboarders, inline-skaters, free runners, breakdancers, BMX'ers, freestyle basketballers en freestyle voetballers; Nederland barst van de freestyle sporters.

Lees meer
'Cool Factor' (Nickelodeon - © Endemol 2015)

Productiehuis Endemol zoekt kandidaten voor 'Cool Factor'

Binnenkort starten de opnames van een nieuwe serie van 'Cool Factor'. In dit televisieprogramma dat te zien is op Nickelodeon krijgen de deelnemers 3 spannende en uitdagende opdrachten, waarbij het aankomt op lef en doorzettingsvermogen.

Lees meer