Eva Jinek wint Sonja Barend Award 2018

Eva Jinek heeft de Sonja Barend Award 2018 gewonnen voor haar interview met DENK-Kamerlid Farid Azarkan. Ze ontving de vakprijs voor het beste tv-interview van het seizoen, een initiatief van de (...)

Lees meer
NPO Zapp

Sinterklaasjournaal en intocht opnieuw met gebarentolk

Vorig jaar was 'Het Sinterklaasjournaal' voor het eerst ook met een gebarentolk te zien. Dat bleek een schot in de roos, omdat de publieke omroep hiermee tegemoet kwam aan een grote wens van dove en slechthorende kinderen en hun ouders.

Lees meer
NTR logo V3

Nieuw op NPO 2: 'Voor de Vorm'

Iedere dag drinken we uit een glas, trekken we onze sneakers aan, zitten we op de wc en stappen we op de fiets. Voor ons alledaagse voorwerpen die we als vanzelfsprekend gebruiken.

Lees meer
'De Lijf Show' (foto: SBS6 - © Talpa TV 2018)

Nieuwe reeks 'De Lijf Show' op 18 oktober van start op SBS6

Kun je aankomen als je te weinig eet? Heb je eerder last van stress als je ouder wordt? Zijn blondines vruchtbaarder dan brunettes? Vanaf 18 oktober worden deze en nog veel meer vragen beantwoord in het nieuwe seizoen van 'De Lijf Show'.

Lees meer
logo BNNVARA logo

'DWDD University' presenteert: De Toekomst

2019 start DWDD met een nieuwe serie colleges van Robbert Dijkgraaf. In een drieluik behandelt hij de toekomst. Die toekomst is er al, alleen niet in onze huiskamers, maar in laboratoria en universiteiten.

Lees meer

Meest recente

Loading

multimedia SPOTLIGHT

'Stand van Nederland' (WNL)

'Stand van Nederland': De vis wordt duur betaald

De Nederlandse visserij heeft het afgelopen jaar een recordomzet van 419 miljoen euro. Daarvan nemen de schepen die op de Noordzee vissen, de kotters, 73 procent voor hun rekening.

logo RTL logo

RTL koopt rechten 'Alone At Home' op MIPCOM

RTL heeft op de internationale televisiebeurs MIPCOM in Cannes de rechten verkregen van het televisieformat 'Alone At Home' van Sony Pictures Television, dat momenteel geproduceerd wordt door Electric Ray voor Channel 4 in Engeland.

'Soof 2' (foto: Videoland - © RTL 2018)

Eerste beelden 'Soof' seizoen 2

Het tweede seizoen van de serie 'Soof' is vanaf 29 november te zien bij Videoland.

logo SLAM! logo

SLAM! komt met langste line-up ADE

Radiozender SLAM! staat deze week volledig in het teken van het Amsterdam Dance Event. Vanaf woensdag 17 oktober wordt er 75 uur lang live radio gemaakt voor de 'SLAM! Mixmarathon XXL'.

NTR logo V3

Woensdag in 'Focus': begrafenis voor de wetenschap

Diederik Jekel begraaft samen met de Nederlandse archeoloog Hayley Mickleburgh een gemummificeerd lichaam. Deze 'mummie' zat maandenlang in de Texaanse hitte, vastgebonden aan een paaltje.

logo BNNVARA logo

'ZEMBLA' onderzoekt gevolgen van Fort Europa

'Onze menswaardigheid staat op het spel. We mogen niet wegkijken', zegt antropoloog en expert forensisch onderzoek Amade M’charek terwijl ze op het strand van de Tunesische kustplaats Zarzis foto’s maakt van een scheepswrak en kledingstukken van omgekomen vluchtelingen.

DOSSIER: Najaar 2018: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier
'Boxing Stars' (foto: RTL 5 - © RTL 2018)

'Boxing Stars' maken zich op voor live boksspektakel

In 'Boxing Stars' stappen vanaf woensdag 31 oktober om 20.30 uur bekende durfallen de boksring in. In nauwe samenwerking met de Nederlandse Boksbond worden de deelnemers verdeeld over drie klassen.

Lees meer
'Praat Nederlands Met Me' (foto: RTL 4 - © RTL 2018)

Art Rooijakkers presenteert nieuw programma bij RTL 4: 'Praat Nederlands Met Me'

Art Rooijakkers presenteert vanaf 3 november het RTL 4-programma 'Praat Nederlands Met Me': een komische quiz over álle nieuwe vormen van taal. Denk bijvoorbeeld aan straattaal ('Me bitch die is vegan maar toch is ze me kip'), kantoortaal ('We hebben zo een standup'), het taalgebruik in Whatsapp ('brb ff aand8 4 (*_*)') of communiceren met behulp van emojis, waar we tegenwoordig hele zinnen mee bouwen.

Lees meer
'Kroongetuige' (foto: RTL 4 - © RTL 2018)

Nieuwe rechercheurs 'Kroongetuige' bekend

Voor het tweede seizoen van het RTL-programma ‘Kroongetuige’ kruipen Vivienne van den Assem, Eva Cleven, Bo Maerten, Kluun, Viggo Waas, Kaj van der Ree, Loretta Schrijver, Birgit Schuurman en Fred Teeven vanaf maandag 15 oktober in de huid van rechercheur.

Lees meer