Sint Special van 'Toren C' op NPO 3

Het heerlijk avondje is gekomen! Op 4 december zendt de VPRO een speciale 'Toren C Sint Special' uit. Stampvol met gedichtenstress, platgetrapte pepernoten, kapot gegooide surprises, (...)

Lees meer
'Woezel en Pip Overal Vriendjes!' (foto: © KRO-NCRV 2016)

Nieuw televisieprogramma 'Woezel & Pip Overal Vriendjes!' dagelijks op Zappelin

Woezel & Pip, de bekendste hondjes van het land, krijgen voor het eerst hun eigen televisieprogramma en jij kunt erbij zijn, want Woezel & Pip hebben Overal Vriendjes!

Lees meer
538 logo Radio 538 logo 538

Radio 538 vervult wensen van luisteraars

In december laat Radio 538 ultieme dromen van luisteraars uitkomen. Via de 538-site kan iedereen zijn persoonlijke kleine en grote wensen insturen, maar natuurlijk ook wensen voor anderen.

Lees meer
NOSWeer (foto: © NOS 2016)

'NOS Journaal' en 'Nieuwsuur' samen in een nieuw jasje

Het 'NOS Journaal', 'Nieuwsuur' (NOS/NTR) en het NOS Jeugdjournaal komen vanaf 2 december samen uit één decor. De opvallendste verandering is dat het nieuwe decor volledig rond is, waardoor het gemakkelijker is om de verschillende programma's vanuit één decor uit te zenden.

Lees meer
'De Top 2000 Quiz 2016' (foto: © NTR 2016)

Bohemian Rhapsody nummer 1 in NPO Radio 2 Top 2000

Jonge stemmers kiezen massaal voor Top 2000-icoon Bohemian Rhapsody is dit jaar het favoriete nummer van het publiek. Dat werd bekend gemaakt op NPO Radio 2. Vorig jaar stond Queen nog op de tweede plek na Imagine van John Lennon.

Lees meer

Meest recente

Loading

multimedia SPOTLIGHT

'Het Groot Dictee der Nederlandse Taal' - editie 2016 (foto: Canvas - © VRT 2016)

Prominenten Groot Dictee der Nederlandse Taal bekend

Presentatrice en DJ Eva Cleven ('Het Klokhuis' en FunX), schrijver en journalist Alexander Münninghoff, Tweede Kamerlid Sadet Karabulut (SP), striptekenaar Jean-Marc van Tol (Fokke & Sukke), volleybalster Debby Stam (Nederlands international) en columnist en journalist Sheila Sitalsing, behoren dit jaar tot de Nederlandse prominente deelnemers van Het Groot Dictee der Nederlandse Taal.

Derk Bolt (foto: KRO - © Yvette Wolterinck 2014)

Peruaanse met voorkeur voor boerenkool in 'Spoorloos'

In deze aflevering van 'Spoorloos' gaat het over Tessa (36) die geboren is in Peru maar zichzelf ondanks haar ‘latina look’een echte kaaskop noemt. Ze houdt van salsa èn van boerenkool.

'Beste Vrienden' (foto: © KRO-NCRV 2016)

'Beste Vrienden' maandag in Puglia

In deze aflevering van 'Beste Vrienden' nemen twee nieuwe koppels van bekende Nederlanders het onder leiding van presentator Klaas van Kruistum tegen elkaar op.

Carrie ten Napel en Jeroen Latijnhouwers presenteren 'Hallo Nederland' (foto: © Omroep MAX 2014)

'Hallo Nederland' volgt wereldverbeteraars

Vanaf maandag 5 december om 18.30 uur op NPO 2 volgt het MAX-programma 'Hallo Nederland' elke dag een echte wereldverbeteraar.

Niels Heithuis (foto: © KRO-NCRV 2016)

'Reporter Radio' over het overschot aan ganzen

'Reporter Radio' gaat in op de ontwikkelingen in drie onderzoekersdossiers waaronder het ganzenoverschot in Friesland.

NTR logo V3

Debatprogramma 'Kwesties' zondag vanuit Rotterdam over de hokjescultuur

De woorden allochtoon en autochtoon zijn nu officieel afgeschaft. Toch is de Nederlandse 'hokjescultuur' hiermee niet ten einde. We plakken graag etiketten.

DOSSIER: Kandidaten/publiek Gezocht NL

volledig dossier
RTL Basecamp (RTL)

RTL geeft droombaan weg

Avontuurlijke reisfanaten kunnen nu solliciteren naar hun droombaan. Voor het nieuwe programma 'Backpackers' is het online-reisplatform RTL Basecamp op zoek naar twee reislustige deelnemers, die een aantal maanden lang willen backpacken door Azië.

Lees meer
KRO-NCRV Radioschool 2016

KRO-NCRV start met tweede editie Radioschool

De KRO-NCRV gaat in januari van start met een tweede editie van de Radioschool. Jonge radiotalenten krijgen hier de kans om alles te leren wat je als eigentijdse radiomaker moet weten.

Lees meer
'DWDD University presenteert: Evolutie, door Freek Vonk' (foto: VARA - © Paco Nunez 2016)

'DWDD University' presenteert: Evolutie, door Freek Vonk

Waarom zijn we bang voor slangen? Waarom zit onze neus boven onze mond? En hoe kan het dat baby's zich zo goed aan een waslijn vast kunnen houden? Op vrijdagavond 9 december geeft bioloog Freek Vonk voor de tweede keer een college voor 'DWDD University'.

Lees meer