BNN-documentaire over jonge successchrijver Mano Bouzamour

Mano Bouzamour schrijft op zijn 22ste De belofte van Pisa, dat binnen korte tijd de bestverkochte debuutroman van 2014 wordt. De film-, theater- en hoorspelrechten van het boek werden verkocht en het (...)

Lees meer
Sybrand Niessen (foto: Omroep MAX - © Mike Roelofs 2014)

'Droomhuis Gezocht' maandag in Spanje

Kijk maandag 27 maart om 21.20 uur op NPO 1 naar een nieuwe aflevering van 'Droomhuis Gezocht'. Sybrand Niessen gaat samen met John en Jan op zoek naar een huis in Spanje.

Lees meer
WNL Op Zondag

Nieuwe kamerleden in 'WNL Op Zondag'

De zondag begint met Rick Nieman. Live vanuit het Vondelpark in Amsterdam presenteert hij 'WNL Op Zondag'. Met het laatste nieuws, vrolijke kwesties en prominente gasten.

Lees meer
NTR logo V3

'Kwesties' op NPO Radio 1: de afgehaakte millennials & overspannen woningmarkt

Generatie Y krijgt te maken met een opeenstapeling van onzekerheden. Vast werk, een koophuis en ook een pensioen liggen voorlopig ver buiten het bereik van deze generatie.

Lees meer
Wilfred Kemp (foto: KRO - © Daniel J. Ashes 2015)

Zondag in 'Kruispunt': het raadsel zelfdoding

'Waarom?' Die vraag ligt op ieders lippen bestorven als we horen dat iemand zelf een einde aan zijn leven heeft gemaakt. Het aantal zelfdodingen in Nederland neemt toe, tot wel 1871 mensen vorig jaar, dat komt neer op vijf mensen per dag. Onder jongeren is suïcide zelfs doodsoorzaak nummer 1.

Lees meer

Meest recente

Loading

multimedia SPOTLIGHT

Teun van de Keuken in 'De Monitor' (foto: © KRO-NCRV 2016)

'De Monitor' over verkeersveiligheid

Verkeersveiligheid kan nogal verschillen per gemeente. Doen de Nederlandse gemeenten er genoeg aan om burgers veilig te laten deelnemen aan verkeer? Of hebben ze daarvoor te weinig middelen?

Yvon Jaspers presenteert 'Boer Zoek Vrouw Internationaal' (foto: © KRO-NCRV 2015)

'Boer zoekt Vrouw Internationaal': onzekere boeren en jaloerse vrouwen

Nu elke boer nog twee vrouwen op zijn boerderij heeft, verandert dat de sfeer. De vrouwen kijken meer als concurrenten naar elkaar. De ene boer begint al gevoel te krijgen voor een logee, de ander wil ze allebei nog beter leren kennen voordat hij definitief de knoop doorhakt.

Jacobine Geel (foto: © KRO-NCRV 2015)

'Jacobine op Zondag': heeft iedereen het recht om kinderen te krijgen?

Heeft iedereen het recht om kinderen te krijgen, of moet je sommige vrouwen dwingen tot verplichte anticonceptie? Er ligt inmiddels een nieuw wetsvoorstel dat zegt dat je in sommige gevallen als overheid moet ingrijpen.

NPO Zapp

Documentaire Trots & Treiter in 'Mensjesrechten/ Zapp Echt Gebeurd'

De strijdvaardige Malinees-Nederlandse Emma probeert zich thuis te voelen in Nederland, maar dat valt niet mee als je tussen twee culturen gevangen zit.

'Podium Witteman' (foto: NTR - © Lilian van Rooij 2016)

Katja Schuurman, Maarten Engeltjes en Hawar Tawfiq in 'Podium Witteman'

Paul Witteman ontvangt actrice Katja Schuurman, countertenor Maarten Engeltjes, componist Hawar Tawfiq, pianist Jan Willem Rozenboom en de ensembles PRJCT Amsterdam en Club Classique.

Vara logo V3

'De Avond van de Filmmuziek' bij de VARA

Wat is de film Jaws zonder de muziek van John Williams? En hoe herkenbaar is 'Once Upon A Time in the West' zonder de klanken van Ennio Morricone?

DOSSIER: Kandidaten/publiek Gezocht NL

volledig dossier
'Holland's Next Top Model 2017' (foto: RTL 5 - © RTL 2017)

Ook mannen kans op titel 'Holland's Next Top Model' 2017 - VIDEO

'Holland's Next Top Model' krijgt het aankomende seizoen een verrassende twist. Voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis van het programma kunnen zowel meisjes als jongens zich aanmelden voor de zoektocht naar hét model van dit moment.

Lees meer
Spike

Geef je nu op als canvas voor 'Ink Master - Meesters van de Lage Landen'

Een tatoeage heeft niet alleen een artiest nodig, maar ook een canvas. Iemand die een kunstwerk op zijn huid wil laten vereeuwigen. En voor het nieuwe Spike-programma 'Ink Master - Meesters van de Lage Landen' is de zender op zoek naar precies die mensen.

Lees meer
'Ink Master' (foto: Spike - © Viacom 2017)

Gezocht: Tattoo artists voor eerste Nederlands/Vlaamse 'Ink Master - Meesters van de Lage Landen' op Spike

Viacom-zender Spike haalt de internationale tattoosensatie 'Ink Master' naar Nederland en België: 'Ink Master - Meesters van de Lage Landen'. Voor deze keiharde afvalrace is de zoektocht geopend naar de eerste Nederlandse of Vlaamse 'Ink Master'.

Lees meer