Marc Coucke over een bijzondere vriendschap in 'Telefacts'

maandag 6 januari 2014

Begin september raakte de Oostendse projectontwikkelaar Bart Versluys levensgevaarlijk gewond na een jetski-ongeval aan de Franse Azurenkust. Zijn goede vriend Marc Coucke zag het gebeuren van op het yacht waarop ze samen de zomervakantie afsloten.

'Ik heb toen het voortouw genomen', zegt Coucke. 'Natuurlijk, want ik ben apotheker.' Coucke waakte dagenlang aan het ziekbed van zijn vriend die veertig breuken in het gezicht had opgelopen. De stem van Coucke was het eerste wat Versluys hoorde. De bange dagen die volgden op het ongeval maakten hun vriendschap nog intenser. 'Ik ben Marc ontzettend dankbaar', zegt Versluys die nu een ‘nieuw’ gezicht heeft. 'Maar ook de chirurgen hebben wonderen verricht.'

De twee zijn allebei succesvolle ondernemers en kunnen zich dus luxe permitteren. Maar tijdens die dagen in Zuid-Frankrijk beseften ze meer dan ooit hoe broos het leven kan zijn. In 'Telefacts' doen de twee voor het eerst samen hun verhaal.

De laatste hoop: op zwangerschapsreis naar Spanje
Katrien en Didier zijn al zeven jaar een koppel. En even lang dromen ze van een kindje samen. Ten einde raad gingen ze vorig jaar op zwangerschapsreis naar Spanje voor hun 'reis van de laatste hoop'. 'Telefacts' reisde met hen mee.

'Vanaf het ogenblik dat we elkaar leerden kennen, wisten we dat we samen kinderen wilden.' Maar wat voor veel jonge koppels vanzelfsprekend is, is dat voor hen allerminst. Hun kinderwens noemen Katrien en Didier een eindeloze treinrit. 'Je stapt daarop en je weet niet wanneer het eindigt.' In vijf jaar kreeg Katrien liefst dertien IVF-behandelingen, telkens zonder resultaat.

2013 was het jaar van de laatste kans. Het koppel ging naar de Spaanse Costa Del Sol, op zwangerschapsreis. Omdat daar meer jonge vrouwen eicellen afstaan, en omdat de kans op een zwangerschap groter is dan bij ons. 'Voor 25.000 euro garanderen we een zwangerschap en een gezonde baby', zegt een Spaanse arts in 'Telefacts'. Het jonge koppel heeft voor de grote droom graag het spaargeld over. 'Als we moeten kiezen tussen een dure auto en een kind, dan is de keuze snel gemaakt. Dan blijven we nog wel een paar jaar met onze oude auto verder rijden.'

Maken koppels met een grote kinderwens écht meer kans in Spanje dan in onze vruchtbaarheidscentra?

'Telefacts', dinsdag 7 januari om 21.45 uur op VTM.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers