'Mijn Pop-uprestaurant!'-duo's krijgen masterclass van Marc Coucke

woensdag 6 mei 2015

Terwijl de duo's uit 'Mijn Pop-uprestaurant!' nog volop werken aan de opmerkingen die ze kregen van de topgeranten, krijgen ze op alweer belangrijk volk over de vloer. Marc Coucke komt langs in elke pop-up om de kandidaten te helpen en te coachen.

Met zijn masterclass wil Marc Coucke hen leren hoe ze het maximum uit hun pop-up kunnen halen en de waarde van hun 'merk' bepalen.

In Manil’s is Marc meteen enthousiast over het concept van Lieve & Mieke. Hij ergert zich alleen aan de ellenlange uiteenzetting van de begrippen ‘soulfood’ en ‘comfortfood’. Alle overbodige uitleg achterwege laten, is dan ook zijn duidelijke boodschap naar de meisjes toe. Het hele team krijgt ondertussen een stevige boost dankzij de komst van Ghina, die af en toe samen met Mieke in de keuken zal staan. Maar houdt de positieve vibe ook aan als Mieke er tijdens de avondservice opnieuw alleen voorstaat?

Tijdens zijn bezoek aan Origó in Aalst vindt Marc vooral dat Jonas en Fee meer aandacht moeten hebben voor de ‘Vlaamse bourgondiër’. Hij stelt voor om meer rekening te houden met de mensen die niet enkel naar hun pop-up komen omdat het gezond is, maar die in de eerste plaats komen om te genieten van lekker eten. Jonas en Fee zijn het hier echter niet mee eens…

Miguel en Liselotte krijgen dan weer de raad om hun 4- en 5-gangenmenu overboord te gooien. Die passen volgens Marc niet in het streetfood-concept. KET! kiest naar zijn mening beter voor meer tapas en verschillende gerechten à la carte. ‘Verandering’ is één van de stokpaardjes van chef Miguel, dus hij heeft absoluut oren naar de tips van Marc.

In Hasselt is Marc Coucke onmiddellijk fan van Asparaguus. Hij is gecharmeerd door de authenticiteit die de pop-up uitademt in het interieur en de gerechten. Marc heeft enorm veel vertrouwen in Dries & Guus en had dit hoge niveau niet verwacht op zo’n korte periode. Bij Guus begint de vermoeidheid ondertussen wel toe te slaan. Hij sukkelt met een abces op zijn tanden, wat het werk in de keuken er niet makkelijker op maakt. De jongens krijgen ook nog eens de Nederlandse sterrenchef Hans Van Wolde op bezoek, de vorige werkgever van souschef Menno. Al heeft Guus vooral oog voor die andere belangrijke klant in de zaak: zijn mama.


'Mijn Pop-uprestaurant!', donderdag 7 mei om 20.35 uur op VTM.
 

DOSSIER: Mijn Pop-uprestaurant! II

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Jan Slagter ontvangt onder anderen Buddy Vedder en Aruna, de winnares van Heel Holland Bakt. Buddy Vedder vertelt over de vele ontmoetingen met koningin Máxima en andere leden van het koninklijk huis. Hij speelt de hoofdrol in de musical Saturday Night Fever en samen met de cast treedt hij op. Aruna is groot liefhebber van het koningshuis en maakt koninklijke lekkernijen. Etiquette- en protocolexpert Jan Jaap van Weering legt uit hoe je een tompouce eet en waarom je tegen de koning niet 'eet smakelijk' zegt. Marco Schuitmaker treedt op. April Darby speelt de hoofdrol in de musical Sister Act. Ze vertelt over de rol en treedt op met de cast.

'MAX Koningsdag vanaf Paleis Soestdijk', om 13.35 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers