Nieuwe serie 'Keyzer & De Boer Advocaten'

zaterdag 23 februari 2008

Vanaf zondag 24 februari is Keyzer & De Boer Advocaten, de gezamenlijke dramaserie van de KRO en de NCRV, terug op het scherm. Dan start, voor het eerst op Nederland 2 én op prime time, de derde reeks van 16 afleveringen. In deze serie ligt nog meer nadruk op actuele thema's en maatschappelijk relevante cases. Ook zien we meer de persoonlijke verhaallijn van de advocaten.

Een nieuwe vaste gastrol in de serie is die van officier van justitie Selma, die van Turkse komaf is, gespeeld door Meral Polat. Justitie in Nederland wil een afspiegeling van de maatschappij zijn enKeyzer & De Boer Advocaten heeft de ambitie om het Nederlandse rechtssysteem van vandaag weer te geven. "De serie moet de tijdgeest haarscherp weergeven", aldus producent Alain De Levita.

Klokkenluider - aflevering 1, zondag 24 februari 2008:

Net zoals bij de Schiedammer Parkmoord houdt ook in deze aflevering van Keyzer & De Boer Advocaten het Openbaar Ministerie ontlastend bewijsmateriaal achter. Bij de Schiedammer Parkmoord betrof het DNA-materiaal op het slachtoffer en het moordwapen. Dit materiaal wees op een andere dader dan de verdachte. Het vermoeden bestaat dat er in Nederland veel meer zaken zoals deze zijn, waarin de waarheid niet aan het licht komt. Om aan deze twijfel tegemoet te komen is een commissie ingesteld die zelf zaken kan gaan onderzoeken.
 
Pim verdedigt in deze aflevering de kleine crimineel Jesse in wiens loods 600 kilo van een nieuwe, agressieve drug is gevonden. Jesse ontkent in alle toonaarden dat hij iets met het transport te maken heeft en lijkt daarin gelijk te krijgen als een getuige uit zeer onverwachte hoek uit de school klapt. Het OM zou weten wie de werkelijke handelaar is, maar zou deze informatie bewust proberen geheim te houden. Dit brengt Pim, die zijn bron niet mag verraden, in een groot conflict met officier van justitie Oostwegel, die hem beschuldigt van het inbrengen van onrechtmatig verkregen bewijs en hem ten koste van alles wil dwingen zijn bron prijs te geven.
 
Nina staat de joodse meneer Simon, een rol van Eli Asser, bij. Zijn vrouw Rachel wil van hem scheiden om haar laatste jaren bij haar kinderen en kleinkinderen in Israël door te brengen, iets dat meneer Simon niet meer aandurft vanwege de onveiligheid aldaar. Rachel eist de helft van de opbrengst uit de verkoop van hun huis, maar dat huis heeft meneer Simon tijdens de laatste razzia in Amsterdam in 1944 nu juist het leven gered.
 
Vaste acteurs in de serie zijn Bram van der Vlugt, Porgy Franssen, Henriëtte Tol, Daan Schuurmans, Roos Ouwehand, Mara van Vlijmen, Hans Kesting en Karien Noordhoff. Daarnaast spelen in elke aflevering vele gastacteurs mee, zoals Edwin de Vries, Eli Asser, Kenneth Herdigein, Peter Faber, Marcel Musters en Saskia Temmink.

'Keyzer & De Boer Advocaten', zondag 24 februari om 20.10 uur bij de KRO en de NCRV op Nederland 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers