Dit weekend hartverwarmende radio met 'Nachtvluchten'

donderdag 1 juli 2010

Je kan je komende vrijdagnacht weer onderdompelen in de radiopracht uit vervlogen en minder vervlogen tijden... In de nacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 juli ziet de programmering van 'Nachtvluchten', met presentatie van Nora Romanesco, er als volgt uit:

Van 02.00 uur tot 03.00 uur vluchten we in het ontroerend mooie radioleven van Gied Jaspars, geboren op 6 juli 1939 in Gronsveld. De televisiemaker en uitvinder was ook op de radio geen onbekende en met zijn verteltalent wist hij menig radiohart te beroeren. Uit 1976 een bijdrage van de VPRO waarin "Wijze mannen" spreuken uit de succesagenda onder de loep nemen. In 1994 startte de VPRO de achtdelige serie Ontmoetingen in de natuur, over de mooiste, ontroerendste en grappigste belevenissen uit het leven van Gied Jaspars, door hem zelf verteld onder de titel "Perikelen van een romanticus". In deze aflevering gaat het over zijn vroegste jeugd in het zuiden van Limburg. Gied Jaspars overleed in 1996 op 56-jarige leeftijd.

Van 03.00 uur tot 04.00 uur een bijdrage van de NPS. Op 2 juli 1920 werd Pieter Wiegersma geboren. De glazenier, sieradenmaker en beeldend kunstenaar was in 1999 de hoofdpersoon in deze aflevering van Een leven lang, waarin hij onder meer vertelt over zijn jeugd, zijn vader de arts Hendrik Wiegersma, de oorlogsjaren, zijn visie op religie, zijn vier kinderen en zijn afwisselende werk. Lejo Siepe is in gesprek met Pieter Wiegersma, die gedurende 67 jaar getrouwd was met Flossy en twee maanden na haar dood, overleed in Brussel op 88 jarige leeftijd.

Van 04.00 uur tot 05.00 uur een aflevering van Napels uit 2008 waarin Henk van Middelaar in gesprek is met Jean Marc van Tol. In deze bijdrage van de RVU gaat men uit van de tegenhanger van het curriculum vitae, het ci ofwel het curriculum illusione. Wat willen de gasten nog doen in hun leven, wat zijn hun dromen voor de toekomst wat willen zij nog bereiken. Een sterfdatum wordt gekozen en van daaruit wordt teruggeredeneerd naar alles wat men vóór die tijd gedaan wil hebben; eerst sterven dan Napels zien….De illustrator en cartoonist Jean Marc van Tol viert op 6 juli zijn 43ste verjaardag.

Van 05.00 uur tot 06.00 uur Een leven lang met Edgar Vos. De couturier werd geboren op 5 juli 1931 en overleed eerder dit jaar tijdens zijn vakantie in Florida. In 2002 was Tanneke de Groot in deze bijdrage van de NPS in gesprek met hem over zijn jeugd in voormalig Nederlands-Indië, zijn verblijf in een interneringskamp tijdens de Tweede Wereldoorlog waar zijn broertje overleed, de gevolgen hiervan voor de rest van zijn leven en carrière, zijn inspiratiebronnen en zijn liefde voor het vak. Op 21 juni 2009 heeft Vos samen met assistent en opvolger ontwerper Paul Schulten het nieuwe atelier van Arnhem Fashion Factory monsteratelier in Arnhem geopend. Edgar Vos stierf op 78-jarige leeftijd.

Van 06.00 uur tot 07.00 uur "Nachtvluchten Zomercocktail". Negen zwoele zaterdagen lang een bijzondere mix van pittige karakters en bevlogen vakmensen, vrijbuiters met een vleugje vinnigheid, een ruime scheut passie, een portie energie, een fikse dosis creativiteit, een tikkeltje geldingsdrang en een zachte afdronk…Onze eerste cocktailshaker blijft nog even in de ochtendnevelen gehuld.

Persbericht
http://www.radio1.nl

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers