Maxime de Winne eerste Vlaamse presentator voor Discovery Channel

maandag 29 juni 2015

Maxime de Winne mag zich de eerste Vlaamse presentator van Discovery Channel noemen. In april startte de zender een zoektocht naar een Vlaams gezicht om het programma 'You Have Been Warned' te presenteren.

Uit de ruim 70 inzendingen selecteerde Discovery Channel drie kandidaten waarop het publiek kon stemmen. Maxime start deze zomer met de opnames voor 'You Have Been Warned' en het programma is dit najaar te zien op Discovery Channel.


Arno Flapper, Channel Manager Discovery Channel Benelux: 'Maxime heeft zowel het publiek als ons laten zien dat hij over de eigenschappen beschikt die aansluiten bij het DNA van Discovery Channel en passen bij het programma 'You Have Been Warned'. Hij is grappig, intelligent en beschikt over de benodigde presentatietalenten. We zijn trots dat Maxime ons team komt versterker en de zender het eerste lokale tintje bezorgt.'

Maxime De Winne: 'Ik ben ontzettend blij met de overwinning en heb goesting als een vers kuiken om op Discovery Channel 'You have been warned' te gaan presenteren. Jullie zijn gewaarschuwd!'

Finale
Op 1 juni barstte de strijd los. Bert De Clercq, Gorik Verbeken en Maxime de Winne riepen door middel van interviews in lokale kranten en social media zoveel mogelijk kijkers op om op hen te stemmen. Gorik en Maxime wisten uiteindelijk in drie weken tijd de meeste stemmen te verwerven. De vakjury koos onder leiding van Arno Flapper, Channel Manager Discovery Channel Benelux, in lijn met het publiek, uit de twee overgebleven kandidaten Maxime de Winne als winnaar.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Jan Slagter ontvangt onder anderen Buddy Vedder en Aruna, de winnares van Heel Holland Bakt. Buddy Vedder vertelt over de vele ontmoetingen met koningin Máxima en andere leden van het koninklijk huis. Hij speelt de hoofdrol in de musical Saturday Night Fever en samen met de cast treedt hij op. Aruna is groot liefhebber van het koningshuis en maakt koninklijke lekkernijen. Etiquette- en protocolexpert Jan Jaap van Weering legt uit hoe je een tompouce eet en waarom je tegen de koning niet 'eet smakelijk' zegt. Marco Schuitmaker treedt op. April Darby speelt de hoofdrol in de musical Sister Act. Ze vertelt over de rol en treedt op met de cast.

'MAX Koningsdag vanaf Paleis Soestdijk', om 13.35 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers