'Mijn Kunst is Top!' genomineerd voor Prix Europa 2012

woensdag 5 september 2012

Televisieproductiehuis deMENSEN is met het Ketnet-programma 'Mijn Kunst is Top!' genomineerd voor de Prix Europa 2012. Deze prestigieuze prijs wordt uitgereikt tijdens The European Broadcasting Festival dat eind oktober plaatsvindt in Berlijn.

'Mijn Kunst is Top!' is genomineerd in de categorie TV Market Place of Innovation (the best ideas, concepts, projects or TV formats to reach new audiences).

In totaal waren er zo’n 640 inzendingen uit 38 landen voor 12 categorieën. De winnaars worden bekendgemaakt op vrijdag 26 oktober 2012 tijdens het 26e European Broadcasting Festival. deMENSEN enKetnet zijn uiteraard zeer trots op deze internationale erkenning.

'Mijn Kunst is Top!'
In het kinderprogramma 'Mijn Kunst is Top!' leert Adriaan Van den Hoof samen met een Bekende Vlaming elke dag een nieuwe kunstdiscipline. Ze krijgen telkens les van een kind dat uitblinkt in zijn kunst en zodra Adriaan en zijn gast-BV het min of meer onder de knie hebben, nemen ze het tegen elkaar op in een kunstenaarsduel. Onder andere fotografie, volksdans, karikatuurtekenen en draailieren passeerden de revue. De BV’s die de uitdaging aangingen waren Peter Van den Begin, Sofie Van Moll, Tatyana Beloy, Arne Focketyn, Véronique Leysen en Bartel Van Riet. Na Mijn Sport is Top! en Mijn Job is Top!, waar toffe sporten en coole beroepen in de verf werden gezet, toonde Mijn Kunst is Top! in welke kunstdisciplines Vlaamse kinderen hun artistiek ei kwijt kunnen.

Prix Europa: The European Broadcasting Festival
The European Broadcasting Festival bekroont jaarlijks de beste Europese televisie-, radio- en online producties. Sinds haar oprichting in 1987 is het festival uitgegroeid tot Europa’s grootste festival voor televisie-, radio- en online media, dat zich bovendien onderscheidt door de open en publieke jurering.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers