'Prinsessia' is de nieuwe fictiereeks van Ketnet en Studio 100

donderdag 13 februari 2014

Momenteel lopen de opnames van 'Prinsessia', een nieuwe fictiereeks over een prinsessenschool in een sprookjeskasteel gelegen in een land ver hier vandaan.

Uiteraard werken verhalen over prinsessen altijd, want ieder jong meisje heeft wel eens gedroomd een prinses te zijn. Niettegenstaande 'Prinsessia' verhalen vertelt over meisjes, zullen de jongens er ook wel graag naar kijken door de aanwezige humor en de volwassen medefiguren, namelijk de strenge en rechtvaardige, maar onzekere directrice Juf Flora, de luie en opportunistische lakei Kamiel en de domme, goedhartige kok Basiel.


De vijf prinsessen Roos, Madeliefje, Iris, Violet en Linde zijn vriendinnen maar hebben elk hun eigen karakter. Na elke nieuwe les die ze krijgen worden ze een beetje meer prinses. De serie brengt fictie, muziek en humor van eigen bodem en combineert zo het beste van vele werelden.

Wat 'Prinsessia' ook uniek maakt is dat in elke aflevering, die ongeveer 14 minuten duurt, naast spanning en humor ook een muzikaal moment aanwezig is. Het liedje sluit perfect aan bij een gebeurtenis in het verhaal of geeft een bepaalde emotie weer.

De prinsessen, die naast goed acteren ook allemaal prachtig kunnen zingen, vormen buiten de reeks ook een meidengroep die kinderpop brengt. Hun repertoire sluit aan bij de muziek van de reeks. Deze zomer zullen zij namelijk ook te zien zijn in Plopsaland en ondertussen is hun eerste single de titelsong 'Prinsessia', die zeer goed onthaald werd, al uit.

Zowel Ketnet als Studio 100 willen van 'Prinsessia' een langlopende serie maken. De reeks zal in de loop van april op Ketnet te zien zijn.

DOSSIER: Het tv-voorjaar van 2014

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Doorblader onze nieuwsberichten en kom alle nieuwtjes uit televisieland te weten!

Dossiers