Wat zijn de Vlaamse klassiekers van de Ketnetters?

maandag 16 februari 2015

Vanaf maandag 23 februari maakt Hannes Deryckere, de Jeroen Meus van Ketnet, samen met presentatrice Maureen weer zowat alles klaar behalve... een broodje kaas.

In elke aflevering wordt Hannes opnieuw uitgedaagd door een Ketnetter met een specifieke vraag.


Uit de top drie  van de meest aangeklikte en gesmaakte recepten van vorig seizoen op de website blijkt dat de Ketnetter vooral zin had in desserts:

1. Zandkoekjes
2. Chocolade moelleux
3. Fruitlolly

Ook alle andere recepten uit het vorig seizoen zijn nog op de site terug te vinden.

In de eerste week van het nieuwe seizoen zet Hannes de volgende gerechten op tafel:

- Maandag 23 februari: aperitiefcupcakes
- Dinsdag 24 februari: papillot van rode poon met Griekse pasta
- Woensdag 25 februari: chocolademousse
- Donderdag 26 februari: macaroni

Wat is 'Broodje Kaas'?
'Broodje Kaas' is een kook- en spelprogramma waarin de jonge Ketnet-kok Hannes Deryckere zowat alles klaarmaakt behalve … een broodje kaas. In elke aflevering wordt hij uitgedaagd door een Ketnetter met een specifieke culinaire vraag. Samen met presentatrice Maureen Vanherberghen gaat Hannes aan de slag. Ze maken de meeste uiteenlopende gerechten, maar of het lukt, blijft af te wachten, want Hannes moet op een onverwacht moment ook een verrassingsingrediënt verwerken in het gerecht.

'Broodje Kaas' is dus niet alleen leerrijk maar ook lekker spannend. Op het einde van het programma mag de Ketnetter kiezen tussen het gerecht dat Hannes en Maureen samen bereid hebben of … een broodje kaas.

Met 'Broodje Kaas' wil Ketnet de kinderen op een speelse en spannende manier inspireren en stimuleren om zelf aan de slag te gaan in de keuken. Het programma wil hen op impliciete manier ook bewust maken van het belang van een gezonde en evenwichtige voeding, met seizoensgebonden ingrediënten, producten van bij ons, vergeten groenten, enz..

'Het stap-voor-stap kookboek met Hannes'
Maak je favoriete gerechten klaar aan de hand van duidelijke stap-voor-stap foto's. Zoet of hartig? Kijk naar de foto's volg de instructies en alle klassiekers zijn kinderspel.

'Het stap-voor-stap kookboek met Hannes' van uitgeverij Lannoo ligt vanaf 6 maart in de boekhandel.

'Broodje Kaas', van maandag tot donderdag om 17.25 uur op Ketnet.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Verraders' (RTL 4)

Met de finale in zicht, groeit het onderlinge wantrouwen. Zelfs de Verraders bekijken elkaar met argusogen. Een van de Getrouwen probeert de groep voorzichtig mee te krijgen, maar belandt zelf in een zee van verdenkingen. In een kasteel waar paranoia hoogtij viert, is strategie de sleutel.

'De Verraders', om 20.00 uur op RTL 4.

Dossiers