4 en 5 juni in het teken van Alpe d'HuZes

woensdag 23 april 2014

Op donderdag 5 juni beklimmen bijna 5000 deelnemers de Alpe d'Huez in Frankrijk tijdens de negende editie van de sportieve inzamelingsactie Alpe d'HuZes.

Onder het motto 'Opgeven is geen optie' halen de deelnemers geld op voor onderzoek naar kanker. Op één dag  trotseren de klimmers de legendarische Alpe d'Huez tot maximaal zes keer. Deelnemers zetten zich in ter nagedachtenis aan de mensen die te vroeg aan kanker zijn overleden en ter inspiratie van de mensen die aan het strijden zijn.


Op woensdag 4 juni zendt de NCRV op Nederland 1 portretten uit van deelnemers met hun motivatie om mee te klimmen. Op donderdag 5 juni doen Caroline Tensen (NCRV) en Herman van der Zandt (NOS) vanuit Frankrijk live-verslag van Alpe d’HuZes 2014 met gesprekken met deelnemers, diverse reportages én de bekendmaking van het eindbedrag.

Op beide dagen staat tevens het radio 2-programma 'Knooppunt Kranenbarg' van 16.00 uur tot 18.00 uur in het teken van het evenement. Op de donderdag zal presentator Bert Kranenbarg gedurende de dag vanaf de berg verslag doen op Radio 2.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Verraders' (RTL 4)

Met de finale in zicht, groeit het onderlinge wantrouwen. Zelfs de Verraders bekijken elkaar met argusogen. Een van de Getrouwen probeert de groep voorzichtig mee te krijgen, maar belandt zelf in een zee van verdenkingen. In een kasteel waar paranoia hoogtij viert, is strategie de sleutel.

'De Verraders', om 20.00 uur op RTL 4.

Dossiers