'Geronimo Stilton' vanaf 21 september te zien op Nickelodeon

dinsdag 11 augustus 2009

Vanaf maandag 21 september is de animatiereeks 'Geronimo Stilton', gebaseerd op de gelijknamige succesvolle kinderboekenreeks, te zien op Nickelodeon. 'Geronimo Stilton' is één van de belangrijkste personages uit de kinderboekenliteratuur en, net als in de boekenreeks, zijn de hoofdrollen in de serie weggelegd voor Geronimo, zijn neefje Benjamin, zus Thea en neef Klem. Samen beleven zij iedere aflevering weer opnieuw een spannend avontuur.

G


eronimo Stilton is geboren in Rokford, de hoofdstad van Muizeneiland. Nadat Geronimo afstudeerde in geschiedenis van de rattenstaart en de filosofie van de snorhaar, nam hij het uitgeversbedrijf van zijn opa over. Met veel succes, want de Stiltongroep maakt de meest verkochte krant van Muizeneiland, genaamd De Wakkere Muis.

Al twintig jaar staat Geronimo aan het hoofd van deze krant en is hij schrijver van vele bestsellers. Vaak gaan de verhalen over de vele avontuurlijke reizen en gevaarlijke speurtochten die Geronimo heeft ondernomen. Meestal wil Geronimo helemaal niet op reis, want hij heeft hoogtevrees, vliegangst en is bang in het donker. Kortom: hij is een angstmuis, maar als het er op aan komt wel een dappere angstmuis.

Naast zijn werk verzamelt Geronimo heerlijke, antieke korsten parmezan uit de achttiende eeuw en speelt hij golf. Maar het allerliefst vertelt hij verhaaltjes aan zijn favoriete neefje Benjamin.

Zeer succesvolle muis

De van oorsprong Italiaanse boekenreeks Geronimo Stilton is niet alleen een gigantisch succes in Nederland, maar ook ver daarbuiten. De boeken zijn inmiddels beschikbaar in maar liefst 35 verschillende talen en slepen de ene na de andere prijs in de wacht.

Centrale thema's in de animatiereeks Geronimo Stilton zijn avontuur, vriendschap en vooral heel veel humor. Naast Nederland zal de reeks ook via Nickelodeon te zien zijn in België, Zweden, Finland, Denemarken en Noorwegen.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Verraders' (RTL 4)

Met de finale in zicht, groeit het onderlinge wantrouwen. Zelfs de Verraders bekijken elkaar met argusogen. Een van de Getrouwen probeert de groep voorzichtig mee te krijgen, maar belandt zelf in een zee van verdenkingen. In een kasteel waar paranoia hoogtij viert, is strategie de sleutel.

'De Verraders', om 20.00 uur op RTL 4.

Dossiers