Kijk vanaf maandag naar Eva Crutzens bekroonde komische dramaserie 'BODEM'

zondag 10 maart 2024

Na een première tijdens het Nederlands Filmfestival, waar Eva Crutzen werd beloond met het Gouden Kalf voor Beste Hoofdrol Dramaserie, is de uitzenddatum voor de zesdelige serie 'BODEM bekend'

In 'BODEM' volgen we het destructieve leven van de 37-jarige Cat. Mensen om haar heen maken zich zorgen. Cat niet. Door een groot verlies binnen de familie, waar vooral niet over gepraat wordt, is van een gezin nog maar nauwelijks sprake. Haar moeder ís een paniekaanval. Haar vader heeft zich als zelfbenoemde coach gestort op het schrijven van zelfhulpboeken. Ondertussen gaat zo’n beetje iedereen om Cat heen zich voortplanten, promotie maken en settelen. Terwijl ze allemaal voor haar gevoel hysterisch hun best doen om gezien te worden, doet zij er alles aan om zoveel mogelijk te verdwijnen. Verdwijnen in de nacht, onder water, in haar hoofd.


De komische dramaserie is geschreven en geregisseerd door Eva Crutzen. Zij vertolkt ook zelf de hoofdrol van Cat. Eva is bekend als cabaretière, actrice en zangeres en was eerder te zien in o.a. de tv-programma’s 'Promenade', 'Klikbeet', 'Tropenjaren' en de speelfilm 'Alles op tafel'. Ook kreeg ze lovende kritieken voor haar theatershow Opslaan Als, welke later als driedelige serie op televisie te zien was. Voor haar soloprogramma Bankzitten won zij de Publieksprijs van het Amsterdam Kleinkunst Festival.

Meral Polat ('De Luizenmoeder') is in 'BODEM' te zien als Cats beste vriendin Jana. De ouders van Cat worden vertolkt door Marieke Heebink (Internationaal Theater Amsterdam, Rampvlucht) en Leopold Witte ('Gooische Vrouwen', 'Dokter Deen' en van theatercollectief De Verleiders). Verdere rollen zijn weggelegd voor o.a Steef de Bot ('Hoogvliegers'), Nils Verkooijen ('Met Mes'), Lindsay Zwaan ('Smeris'), Lineke Rijxman ('Sleepers') en Fahd Larzaoui ('El Houb').

'BODEM' is een coproductie van BNNVARA en Topkapi Series.

'BODEM', vanaf maandag 11 maart wekelijks om 21.15 uur bij BNNVARA op NPO 3 en te bekijken op NPO Start.

 

 

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Jan Slagter ontvangt onder anderen Buddy Vedder en Aruna, de winnares van Heel Holland Bakt. Buddy Vedder vertelt over de vele ontmoetingen met koningin Máxima en andere leden van het koninklijk huis. Hij speelt de hoofdrol in de musical Saturday Night Fever en samen met de cast treedt hij op. Aruna is groot liefhebber van het koningshuis en maakt koninklijke lekkernijen. Etiquette- en protocolexpert Jan Jaap van Weering legt uit hoe je een tompouce eet en waarom je tegen de koning niet 'eet smakelijk' zegt. Marco Schuitmaker treedt op. April Darby speelt de hoofdrol in de musical Sister Act. Ze vertelt over de rol en treedt op met de cast.

'MAX Koningsdag vanaf Paleis Soestdijk', om 13.35 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers