Shalisa vertegenwoordigt Nederland bij Junior Eurovisie Songfestival

zondag 4 oktober 2015

De 15-jarige Shalisa uit Wognum is met het liedje Million Lights de grote winnaar van het Junior Songfestival 2015. Dit is besloten door de vakjury, bestaande uit Gerard Joling, Yes-R en Leona Philippo, samen met de kinderjury en de kijkers thuis.

Met haar zelfgeschreven lied heeft Shalisa zaterdagavond de grote finale gewonnen. Op zaterdag 21 november vertegenwoordigt ze Nederland tijdens het Junior Eurovisie Songfestival in Sofia, Bulgarije. Dit is live te zien om 19.00 uur bij AVROTROS op NPO Zapp.


Shalisa was blij verrast met haar overwinning: 'Dit is echt te gek, ik ga keihard mijn best doen in Bulgarije. Ik kan niet wachten!'

Puntenverdeling finalisten:

1) Shalisa, Wognum, 15 jaar, liedje: Million Lights, punten: 36
2) 4LIFE (Luna uit Baarn, India uit Hoofddorp, Flore uit Almere, Esmée uit Oost-Zaan), allen 12 jaar, liedje: You will know my name, punten: 28
3) Nohr, Boxtel, 12 jaar, liedje: ik ben mezelf, punten: 27
4) Guusje, Noordwijkerhout, 13 jaar, liedje: Talk about Love, punten: 24
5) Myrthe, Oirschot, 13 jaar, liedje: Kinderen van de zon, punten: 23

Jurering
De stem van Gerard Joling, Yes-R en Leona Philippo telde voor 1/3e. Daarnaast telde ook de stem van de kinderjury voor 1/3e. De kinderjury bestaat uit kinderen tussen de 10 en 15 jaar, onder leiding van Julia - de winnares van vorige jaar. Ook de kijkers thuis konden hun stem uitbrengen. De opbrengst van deze stemmen komt ten goede aan SOS Kinderdorpen.

SOS Kinderdorpen
Presentator Jan Smit is al jarenlang ambassadeur van dit goede doel en is onlangs afgereisd naar SOS projecten in Ivoorkust met Julia, de winnares van vorig jaar. SOS Kinderdorpen zet zich al 65 jaar in voor kinderen zonder ouders of veilig thuis. De internationale kinderhulporganisatie gelooft dat familie de belangrijkste basis is voor de gezonde ontwikkeling van kinderen.

'Junior Eurovisie Songfestival' met Shalisa, zaterdag 21 november live vanuit Sofia, Bulgarije bij AVROTROS op NPO Zapp.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Jan Slagter ontvangt onder anderen Buddy Vedder en Aruna, de winnares van Heel Holland Bakt. Buddy Vedder vertelt over de vele ontmoetingen met koningin Máxima en andere leden van het koninklijk huis. Hij speelt de hoofdrol in de musical Saturday Night Fever en samen met de cast treedt hij op. Aruna is groot liefhebber van het koningshuis en maakt koninklijke lekkernijen. Etiquette- en protocolexpert Jan Jaap van Weering legt uit hoe je een tompouce eet en waarom je tegen de koning niet 'eet smakelijk' zegt. Marco Schuitmaker treedt op. April Darby speelt de hoofdrol in de musical Sister Act. Ze vertelt over de rol en treedt op met de cast.

'MAX Koningsdag vanaf Paleis Soestdijk', om 13.35 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers