Zodiak Media fuseert met Banijay Group

woensdag 29 juli 2015

Zodiak Media, het moederbedrijf van Zodiak Nederland (voorheen Palm Plus), heeft een fusie aangekondigd met het internationaal toonaangevende productiebedrijf Banijay Group.

Met een omzet van ongeveer 1 miljard dollar ontstaat met de fusie een van 's werelds grootste onafhankelijke productie- en distributiebedrijven.


Na het afronden van de fusie zal Banijay-oprichter Stéphane Courbit worden benoemd als voorzitter. Marco Bassetti zal CEO worden van de gefuseerde onderneming.

De nieuwe groep, die al beschikt over de grootste productiebedrijven in vele landen zal nu entertainment, drama, documentaires, docudrama en reality produceren in meer dan 18 landen. Daarnaast focust de groep ook op programma's voor kinderen en animatieseries.

Wat de gevolgen zijn voor Zodiak in Nederland is vooralsnog niet bekend. Zodiak Nederland produceert onder anderen 'So You Think You Can Dance' en 'MasterChef Holland'. Daarnaast tekende het ook voor bijvoorbeeld 'Fort Boyard' en 'Je Zal Het Maar Hebben'.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Verraders' (RTL 4)

Met de finale in zicht, groeit het onderlinge wantrouwen. Zelfs de Verraders bekijken elkaar met argusogen. Een van de Getrouwen probeert de groep voorzichtig mee te krijgen, maar belandt zelf in een zee van verdenkingen. In een kasteel waar paranoia hoogtij viert, is strategie de sleutel.

'De Verraders', om 20.00 uur op RTL 4.

Dossiers