Jan Hautekiet en Patrick Riguelle presenteren samen chansonprogramma op Klara

dinsdag 2 september 2014

Vanaf 6 september presenteren Jan Hautekiet en Patrick Riguelle elke zaterdagavond van 18.00 tot 20.00 uur 'La vie est Riguelle' op Klara.

In het gloednieuwe programma duikt het duo in het rijke verleden van het Franse chanson.


Van de klassiekers als Piaf, Brel en Brassens tot hedendaagse chansonniers als Vincent Delerm en Thomas Fersen... Copains Jan en Patrick nemen hun luisteraars mee op een muzikale trip doorheen de geschiedenis van 'liederen in het Frans'. Want het gaat over meer dan de typische "chansons". Ook hedendaagse Franstalige rockbands als Téléphone of Noir Désir komen aan bod.  En af en toe maken Jan en Patrick ook zelf muziek, live in de studio.

Patrick Riguelle, pleitbezorger van het Franse lied: 'Zowel Jan als ik zijn Brusselaars en dus opgegroeid in een tweetalige wereld. Dit is de muziek van onze jeugd. Jan en ik zijn bovendien beste vrienden, dus ik kijk hier enorm naar uit. Dit programma past perfect bij een zender als Klara. Klassieke muziek is meer dan Mozart en Bach. Er is zoveel klassieke muziek onder de Franse chansons.'

'La vie est Riguelle', vanaf zaterdag 6 september elke week van 18.00 tot 20.00 uur op Klara.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Verraders' (RTL 4)

Met de finale in zicht, groeit het onderlinge wantrouwen. Zelfs de Verraders bekijken elkaar met argusogen. Een van de Getrouwen probeert de groep voorzichtig mee te krijgen, maar belandt zelf in een zee van verdenkingen. In een kasteel waar paranoia hoogtij viert, is strategie de sleutel.

'De Verraders', om 20.00 uur op RTL 4.

Dossiers