Hans Goedkoop in nieuwe serie 'Indonesia Roept!'

donderdag 31 augustus 2023
Foto: © NTR 2023

'Andere Tijden' presenteert de nieuwe 8-delige documentaireserie 'Indonesia Roept!'. Hierin volgt Hans Goedkoop het spoor van zijn grootvader: Rein van Langen.

'Opa Rein', geboren op Java, groeit rond 1900 op in een tijd dat de koloniale overheersing van Indonesië nog onwankelbaar lijkt. Maar het verzet groeit, de Indonesiërs eisen zelfbeschikkingsrecht en na de Tweede Wereldoorlog komt het tot een bloedige onafhankelijkheidsoorlog. Generaal-majoor Van Langen vecht mee in die oorlog, die grofweg duurt van 1945 tot 1950.


Het is een van de meest omstreden oorlogen die Nederland ooit heeft gevoerd. En Van Langen is niet zomaar iemand; hij behoort tot de leidende figuren aan Nederlandse zijde. En hoe is het dan voor Hans Goedkoop om een gewaardeerd familielid aan de kant van de dader terug te vinden? Door de verhalen rond zijn grootvader en de Nederlanders naast verhelderende en onverbloemde getuigenissen van Indonesische 90-plussers, nazaten en deskundigen te leggen, wordt duidelijk hoezeer de sentimenten en belangen uiteenliepen.

'Indonesia Roept!', vanaf vrijdag 1 september om 22.20 uur bij de NTR op NPO 2.

 

DOSSIER: Najaar 2023: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Doorblader onze nieuwsberichten en kom alle nieuwtjes uit televisieland te weten!

Dossiers